Вечера со вино е моќен афродизијак

Преку едно истражување спроведено во САД се добиени интересни резултати во однос на сексуалните желби на жените.
Во анкетата учествувале 1000 лица помеѓу 18 и 64 годни, со цел да се откријат желбите и потребите во нивниот сексуалниот живот. Резултатите, меѓу другото, покажале дека вечера со вино е моќен афродизијак.
Еве дел од заклучоците од анкетата:
Вечера и вино се моќни афродизијаци
Ако барате нешто што брзо може да ја расположи жената за секс, помислете на старомодниот рецепт – вечера и вино. Голем број мажи и жени ги рангирале виното и вечерата како посилни афродизијаци отколку гледањето еротичен филм. Сепак се покажало дека постои генерациски јаз помеѓу испитаниците.
Вербална комуникација е многу важна
Речиси половина од жените, 44 %, велат дека ги возбудува кога мажот ќе им каже- „те сакам“, а 26 % од жените се возбудуваат кога ќе чујат „многу си секси“.
Секс за 43 минути
На прашањето колку им трае сексот, најголем дел од испитаниците го дале одговорот – 43 минути. Мажите почесто изјавувале дека сексот трае и подолго од ова, а пак жените, помалку од ова. Се покажало дека и на оние поединци кои не се во врска, сексот им трае малку подолго, околу 45 минути. Исто така, 65% од жените изјавиле дека имаат секс еднаш до три пати неделно.
Таа сака секси разговори
Голем број од жените учесници во истражувањето велат дека со партнерот воделе „валкани“ разговори.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *