Тиквешкото вино привлечно за турски бизнисмени

Во рамки на традиционалната манифестација „Духовден-Праскобер“ која викендов се одржува во Росоман, во Тиквешкиот регион турски бизнисмени дојдоа да посетат неколку винарници.
Тие се заинтересирани за извозна тиквешко вино во Турција и во рамки на посетата ќе ги погледнат можностите за соработка.
Фикрет Чам кој е поранешен градоначалник на Јеникен, општина збратимена со Росоман ја предводи делегацијата каде при посетата на тиквешките винарии ќе воспостават соработка заради извоз на квалитетното тиквешко вино.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *