„Стоби“ ги промовираше врвните барик-вина Private Reserve

По повод претставувањето на новата селекција на врвни барик-вина Private Reserve, на 28 октомври, „Стоби” приреди гала-вечер каде беше презентирана моќта на комбинацијата на вина со специјалитетите на македонскиот готвач, Влатко Огненовски.
На случувањето присуствуваше и амбасадорката на Македонија во Србија, Вера Јовановска-Типко.
Со осум јадења на традиционалната македонска кујна, подготвени на модерен начин, дегустирани се вината на „Стоби” од многубројни претставници од политичкиот и од општествениот живот на Белград.

stobi-vranec-veritas_md24_1
Амбасадата на Македонија е многу задоволна кога наши компании организираат вакви случувања во Белград, но и кога компаниите од Србија успешно го претставуваат своето работење. „Стоби” е реномирана винарница што произведува квалитетни вина, за што можевме да се увериме и вечерва. Со својата работа и активности, „Стоби” ни упатува порака дека винарството е важна дејност врз која Македонија може да гради добра слика во светот, но и добри односи со Србија, рече амбасадорката на Република Македонија.
Домаќин на вечерата беше Ана Јорданова, сопственичка на винарницата „Стоби”.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *