ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ со свој штанд на Винодонија 2017

По сите најави, годинашното издание на винскиот салон, Винодонија 2017, кое овој петок и сабота, 1 и 2 декември ќе се оддржи во хотел Мериот во Скопје, дефинитивно ќе биде еден од најзначајните вински настани годинава. А така голем настан не може да помине без присуство на најголемиот производител на винско грозје во Македонија, и на Балканот воопшто, винарската визба Милеви „Гоце Делчев – Тиквеш“.
Покрај со високо квалитетното грозје со кое ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ стана препознатлив партнер на винариите од земјата и регионот, инвестирањето во производството на вино во последните неколку години и даде нова димензија на винаријата која денес има два супер бренда, Суво Горско и Вирго.
Барани насекаде, особено во хореката, вината на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ ќе бидат предмет на дегустација и на сите посетители на Винодонија, кои ќе имаат ексклузивна можност да пробаат дел од специјалните едиции, но и да се запознаат со плановите на компанијата која најавува уште две нови вина кои на пазарот би се појавиле наскоро.

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *