„Дафино вино црвено“ во изведба на руски концертен хор

Македонската народна песна е призната и почитувана насекаде. Не ретко била инспирација за голем број музичари да создадат врвни дела, но и да ги преработат и интерпретираат низ најголемите светски концертни сали. Една од највпечатливите изведби на македонската народна песна „Дафино вино црвено“ му припаѓа на фантастичниот концертен хор „Веснјанка“ од Русија. Уживајте…

Додади коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *