На Крим повторно се произведува вино од античката сорта „херсонски“

Валериј Захарин повторно произведе вино од сортата „херсонски“, најстарата автохтона сорта во Крим. „Повторно произведовме античко вино од сортата „херсонски“,

Прочитај повеќе

Здружението „Вина од Македонија“ учествуваше на Конференцијата за вино во Стразбур

Здружението „Вина од Македонија“ се претстави како успешен пример на асоцијација од Југоисточна Европа на Конференцијата за вино во Стразбур,

Прочитај повеќе