Промоцијата на книгата „Буке“ на Душко Стефанов помеѓу централните настани на годинашниот гроздобер

Промоцијата на книгата „Буке“ која всушност претставува збирка на вински мисли и мудрости на авторот Душко Стефанов, создадени во последните

Прочитај повеќе

Тиквешкиот гроздобер започнува со промоција на мислите на Боемот, а завршува со концерт на Цеца

На нешто помалку од еден месец од почетокот на годинешното издание на манифестацијата Тиквешки гроздобер 2018, организаторот, општина Кавадарци ја

Прочитај повеќе

ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“ и СОЗШУ „Ѓорче Петров“ ќе потпишат меморандум за соработка

Директорот на винарската визба Милев „Гоце Делчев – Тиквеш“, Ристо Милев и директорот на средното општинско земјоделско и шумарско училиште,

Прочитај повеќе