На Крим повторно се произведува вино од античката сорта „херсонски“

Валериј Захарин повторно произведе вино од сортата „херсонски“, најстарата автохтона сорта во Крим. „Повторно произведовме античко вино од сортата „херсонски“,

Прочитај повеќе

Здружението „Вина од Македонија“ учествуваше на Конференцијата за вино во Стразбур

Здружението „Вина од Македонија“ се претстави како успешен пример на асоцијација од Југоисточна Европа на Конференцијата за вино во Стразбур,

Прочитај повеќе

Колекционер на вина од Пекинг стигна до првото шише „Есенциа“ на „Ројал Токаи“

Неименуван колекционер на вина од Пекинг стана сопственик на едно од само осумнаесетте шишиња „есенциа“ на најпознатиот унгарски вински бренд,

Прочитај повеќе