Досега извезени повеќе од милион килограми грозје од Тиквешијата

Годинава само преку царинската испостава Kавадарци извезени се повеќе од еден милион килограми грозје – информира Љупчо Аризанов, претседател на регионалниот Сојуз

Прочитај повеќе

Фондацијата „Тиквешки вински пат“ потпиша договор за соработка со Италијанско Македонската Стопанска комора

Фондацијата „Тиквешки вински пат“ денеска во Кавадарци потпиша договор за соработка со Италијанско Македонската Стопанска комора со седиште во Рим.

Прочитај повеќе