Со греано вино против настинка

Уживањето во грееното вино носи задоволство и заштита од студот.

Но, знаете ли дека тоа веќе одамна се користи и како многу ефикасен лек против настинка. Во оваа цел, особено е корисно виното варено со неколку зрна бибер и каранфилче.

Секако, како и кај секој лек, треба да се поведе сметка на дозата. Значи, немојте да претерувате. Исто така, греаното вино е многу ефикасно во намалувањето на високата температура.

Сварете една чаша црвено вино со кора од лимон, двеоревчиња, половина стапчиња цимет и лашичка шеќер од трска и вкусниот здрав напиток е подготвен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *