И најдолгиот пат започнува со првиот чекор

Конечно, после 25 години медиумско работење, прв пат пишувам без страв и цензура. Му благодарам на мојот тим vinotika.mk од срце што ги отвори портите на нашиот нов храм. За Вас, нашата крчма од синоќа и официјално е отворена, со пријатна атмосфера во легендарниот Драмски театар во Скопје кој годинава прославува 70 години успешно работење.

SONY DSC

Свечена заклетва пред широкиот аудиориум и видните гости од цела Македонија, љубители на виното и македонската култура, полага: идејниот творец, ДУшко Стефанов – Боемот, секогаш присутниот крчмар Даниел Уневски – уредник на страна, креативниот тим Зоран Веселинов, Даниел Ванков – Даркимен, Златко Вузевски – Пајата, Анче Наневска и Ухост.мк.

SONY DSC
Првите посетители на www.vinotika.mk беа пријателите на vinotika.mk, градоначалникот на град Кавадарци, Александар Панов и директорот на Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци, Владимир Темков.

SONY DSC

Веќе првата вест објавена пред гостите предизвика силно внимание, емоции и аплаузи. Идеата да се организира е-аукција на раритетни вина со автограмите на Петар Ангелов – Диви, Сергеј Горбок, Данил Шишкарев и останатите ВИП и селебрити гости, како и актерската екипа од ансамблот на кавадаречкиот театар, поддржани од домаќинот, Драмски театар во Скопје, а собраните средства да се донираат таму каде што е најпотребно ги освои срцата на присутните.

SONY DSC

Посебна благодарност тимот на vinotika.mk му изразува на Марко Стојаковиќ, Chief Winemaker од винарската визба „Тиквеш“ кој исто така ја препозна добрата идеа да се подаде рака и да се помогне таму каде што е најмногу треба.

SONY DSC

Ваквите и уште безброј убави вести поврзани со неговото височество, виното, ќе бидат секојдневие на нашиот и Ваш веб портал. Нашата единствена цел и водечка идеа е на светот да му покажеме дека Македонија ги има најубавите вина на светот, вина во кои се ужива, вина со кои се љуби, дарува и живее.

SONY DSC

На здравје пријатели.

Душко Стефанов и Даниел Уневски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *