Висока мода во комбинација со врвно вино

Француската модна куќа „Шанел“ која веќе поседува лозови насади во околината на Бордо, ќе стане сопственик на уште една голема површина на лозови плантажи, и тоа на другиот крај на светот, во Калифорнија.

Семејството Скали го продаде својот имот Сент Сапери на француската компанија „Шанел“, а вредноста на трансакција, која беше финализирана на 30 октомври сеуште не е позната.

„Драго ми е што поседот ќе припадне на една реномирана куќа, која ќе умее да го вреднува овој исклучителен имот“, истакнал Роберто Скали.

Имотот е специјализиран за производство на „совињон блан“, како и „каберне совињон“.

Сопствениците на „Шанел“, браќата Вертимијер, го поседуваат дворецот Розан-Сегал во Жиронда од 1994 година, како и дворецот Канон во Сент Емилијон од 1996 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *