Зошто младоженците наздравуваат со вино?

Здравицата со вино на младоженците не е случајна. Уште од антиката младенците пиеле вино, и тоа не само за здравица, туку и во првиот месец од бракот, погодувате, за да имаат постојана сексуална моќ.

 
Покрај виното, од антиката се смета дека медот има благотворно влијание врз либидото. Најефикасен е природниот мед од пчелите кои собираат нектар од цвеќињата. Тој го намалува мускулниот замор, а гликозата во него се апсорбира од организмот многу побрзо од шеќерот. Затоа е одличен избор ако имате потреба од енергија, на пример пред секс, советуваат експертите.

 
Меѓу цветовите, најсилните афродизијаци се јасмин и орхидеи. Се верува дека тие и биле омилени на грчката божица на љубовта Афродита.

 
Најдобро од се, е што сите овие работи можете да ги споите заедно. Каков би бил исходот? Проверете сами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *