Португалија, земја на исклучително добри вина

Можеби Португалија се дефинира како колевка на „емотивната музика“, но од неа доаѓа уште нешто во кое може да се ужива, а тоа е доброто вино.

Оваа земја е вистински рај не само за оние кои сакаат да патуваат и да гледаат добра архитектура, туку и за хедонистите кои уживаат како во добрата храна, така и во божественото вино.

port-4-4

Португалија е земја на специфични вина и култура на грозје. За тоа допринесува не само традицијата на подготвување на виното, туку и нејзината географска местоположба на Медитеранот, како и близината до Атлантскиот океан.

Во оваа земја постојат многу региони во кои се произведува вино, а за неговото пласирање на светскиот пазар одговорни се трудот и традиционалното искуство.

Најознати области се: Алгарве, Алентејо, Беирас, Доуро и Порто каде може да се пробаат различни видови со впечатливи вкусови.

Запливајте во португалските вина.

fonseca-port-wines_1413056274f0c3778cea4f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *