Меѓународна едукација за вино за вработени од повеќе македонски винарии

Здружението „Вина од Македонија“ денеска организира доделување на дипломи на претставници на различни македонски винарии за успешно завршената интернационала програма “Wine and Spirits Education Trust London” – WSET.

Едукативната програма WSET претствува меѓународна призната едукација за вино со која 55 вработени од различни македонски винарии се стекнаа со исклучителни знаења во областа на интернационалниот вински пазар, кои ќе ги користат во унапредување на извозот на македонското вино.

На настанот обраќања ќе имаат Георги Петрушев, директор на Здружението „Вина од Македонија“, Марко Тигелман, вински советник за Македонија од Холандската Агенција ЦБИ, кои ја подржаа оваа едукација за македонските винарии и Срѓан Лисац, овластен провадјер за WSET едукативната програма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *