Освежителен коктел со розе вино

Виното е перфектен избор и кога температурите се и над 40 степен целзиусов. Бројот на освежителни вински коктели е огромен, но меѓу оние кои што дефинитивно ќе Ве освојат и ќе бидат Ваш летен избор е коктелот со розе вино.

Состојки

Розе вино

10 листови нане

Вива сок од јаболко

Дробен мраз

Начин на подготовка

Наполнете висока чаша со дробен мраз. Ставете ги листовите нане и сокот од јаболко. Промешајте, а потоа додадете го виното.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *