Во вторник, премиера на комедијата „Викенд на мртовци“

Во вторник, 28 јуни 2016, со почеток од 20 часот, во Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ Кавадарци ќе биде одржана премиера на театарската претстава „Викенд на мртовци“ по текст на Миле Поповски, а во режија на Милица Гочевска. Претставата се реализира во соработка меѓу Театарот при Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ Кавадарци и Театарската група при Домот на културата „Мирка Гинова“ Демир Капија.
Во претставата играат: Диме Коцевски, Снежана Карова, Милица Гочевска, Анита Младеновиќ, Видан Станоев, Љупчо Настов, Деан Атанасов, Димче Бањански, Коле Колев, Крсте Мелов, Александар Малинков, Владанка Недева, Валентина Ѓорѓиева, Томе Атанасов, Симона Богева и Кристина Сакалиева. Техничката подршка (сцена, музика, светло) е на Диме Темков и Марјан Тодоровски.
Со оглед на тоа што бројот на влезници во слободна продажба за самата премиера е ограничен, поради интересот на кавадаречките љубители на театарот, првата реприза на „Викенд на мртовци“ е закажана веќе за четврток, 30 јуни 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *