„Михајлово“, најубавата детска приказна и ова лето

Додека светот беше концентриран на европското првенство во Франција на натпреварот Франција – Португалија, децата од Кавадарци и Велес кој годишниот одмор го минуваат во прегратките на детското одморалиште „Михајлово“ овој викенд беа сконцентрирани на финалните игри на централниот подиум од детската олимпијада и летниот маскембал.
Беше тоа незаборавно неделно попладне на 10 јули 2016, игри без граници, селфи фестивали, караоке, диско, избор на мис и маска „Михајлово“ 2016, фудбал, кошарка, пинг понг, добри учителки, одлични аниматори, гостопримливи домаќини и многу гости. Зарем 1200 метри надморска височина и недопрената природа не е инспирација?

Децата од цела Македонија и другарчињата од основните училишта од градот домаќин, Кавадарци со песна и игра Ве повикуваат во „Михајлово“ ова лето…
Добредојдовте…13653031_10209839735493113_8393671248718548883_o

13613626_10209839736133129_2966142135373141399_o
13662217_10209839736893148_5373843480564959811_o

13662082_10209839737253157_7150677911087261272_o

13613331_10209839737573165_6200344674228428505_o

13576751_10209839737853172_1139270319649146642_o

13641130_10209839738293183_7318243399672399062_o
13640972_10209839738933199_3122584248771870908_o

13652892_10209839732813046_3628197186540875145_o
13641019_10209839734053077_323575354264455011_o

13640829_10209839734653092_7155192851706439958_o

13613339_10209839734813096_3138181614563579618_o

13669418_10209839735173105_3288813815011394691_o

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *