Половина килограм грозје продаденo за 11.000 долари

Кошничка со грозје Руби Роман во јапонскиоит град Каназава е продадена за 1,1 милион јени, односно за околу 11.000 долари. Кошничката содржела 30 зрна грозје од кои секое тежело 20 грама.
Тоа е највисоката цена која се плаќа за тоа количество овошје. Тоа се случи затоа што грозјето на Руби Роман има посебен квалитет на кој се работи 14 години, јавија агенциите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *