Страста за фудбалот и виното Пирло ја спои во копачките

Играчот за врска на Њујорк Сити отсега ќе игра во копачки кои ја симболизираат неговата љубов кон производството на вино. Nike за италијанската ѕвеѕда специјално изработил модел копачки кои имаат боја на вино мерло. Внатре на влошката пишува „Произведено во 94-та“. Пирло ја почнал својата професионална кариера во 1994. година.

170688-pirlo-go-soedini-vinoto-so-fudbalot-preku-kopachkite-1
Страста за виното, Пирло ја круниса во родното место Флеро во Италија каде има земјиште со вино и фабрика за преработка на истото.

170698-pirlo-go-soedini-vinoto-so-fudbalot-preku-kopachkite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *