Прво издание на манифестацијата „Ноќ на Виното” во Мешеишта

Здружението за промоција на Вино Редеш – Мешеишта, во рамките на своите активности годинава за прв пат ќе ја организира манифестацијата „Hoќ на виното“.

Во рамките на манифестацијата ќе настапат познати естрадни ѕвезди, Eлена Велевска, Татијана Стефаноска и Маестрал бенд, проследена со дегустација на македонски вина и избор на најдобро вино од Мешеишта и регионот.

Сите активности во програмата која е подготвена за оваа манифестација во основа има негување на културата, традицијата и обичаите, истакнување на лозаро-винската компонента и развојот на винскиот туризам и промоција на квалитетно вино кое се произведува на поднебјето на Мешеишта и регионот.

Манифестацијата ќе се одржи на 10.10.2016 (понеделник) со почеток во 19:00 часот, во селото Мешеишта.

poster_nok-na-vinoto-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *