Кој има подобро вино, Трамп или Клинтон?

Одбран тим на стручњаци за вино и сомелиери од САД добија необична задача која дополнително ја подгреа претседателската кампања. Зададената тема за истражување е – кој произведува подобро вино, Трамп или Клинтон.

vi1-520x383

Во „трката“ се најдоа вината Шардоне од 2015 година кои се производ на винаријата Трамп и белите вина од 2015 година Виктори Вајт Блан, произведено во подрумите на семејството Клинтон. Тимот на стручаци направил „слепо“ тестирање на вината, односно дегустација од необележени чаши.

vi2-520x324

Инаку, за винаријата Трамп, која се простира на плантажа од над 10 хектари, се грижи синот на Доналд Трамп, Ерик. Додека пак, во винаријата на Клинтонови директорското место го има нивниот пријател Филис Фендер.

vino-4-520x293
Дегустирањето чие вино е подобро завршило со слични оценки и за Трамп и за Клинтон, а и цените на вината им се приближно исти. Сепак, некои стручњаци од тимот на сомелиери се воздржиле од оценки со желба да се одбере трета опција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *