Етикетите кои сите ги паметиме

Речиси и да нема љубител на виното од целиот Балкан кој не се сеќава на етикетите на вината „Кратошија“, „Кавадарка“ на винаријата „Тиквеш“ или пак на „Витач“ од осумдесетите, или на „Смедеревката“ чија етикета често еволуираше во последните години. Можеби малкумина се сеќаваат на етикетата на славното „Т’га за југ“ од 1979, но затоа пак добро ја паметиме налепницата на виното „Розе“ од 1992 година.

Во продолжение, погледнете ги етикетите кои сите ги паметиме:

tumblr_mkd5w742j31s9ze70o1_1280

tumblr_npbg0tlrj21uxrktwo1_r1_500

tumblr_npbg0tlrj21uxrktwo2_r1_1280

tumblr_npbg0tlrj21uxrktwo4_r1_1280

tumblr_npbgwi7hoq1uxrktwo1_r1_1280

tumblr_npbgwi7hoq1uxrktwo2_r1_1280

tumblr_nr67r2fpbj1uxrktwo1_1280

tumblr_nr67r2fpbj1uxrktwo2_1280

tumblr_nr67r2fpbj1uxrktwo3_1280

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *