Кои се најскапите 7 шишиња шампањ во светот?

Шампањот е пијалок кој најчесто се консумира кога прославувате или одбележувате некој посебен датум, а особено е поврзан со кралските семејства и буржоазијата…

Тој на секоја ваша прослава ќе и подари непроценлив луксуз и гламур.

Ова се седумте најскапи шишиња шампањ.

7. The Krug Clos d’Ambonnay – 3.500 долари

7

6. Perrier- Jouet Champagne – 6.485 долари

s6

5. The Champagne Cristal Brut 1990 – 17.625 долари

s5

4. Krug 1928 – 21.000 долари

s4

3. Dom Perignon White Gold Jeroboam – 40.000 долари

s3

2. Pernod Ricard Perrier Jouet – 50.000 долари

s2

1. Shipwrecked 1907 Heidseick – неверојатни 275.000 долари

s1

За Shipwrecked 1907 Heidseick се верува дека случајно го допрел дното на океанот, откако паднал од бродот кој го превезувал. Откриен е во 1997 година, а секој љубител на вино со длабоки џебови сака да потроши токлу пари за да поседува нешто волку скапоцено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *