Европско винско витештво, чувари на виното и верата

Европското винско витештво има традиција на вински витешки ред и е основано во 1984 година во градот Ајзенштат, Австрија во чест на виното и на Господ. Витештвото е во традицијата …

Европско винско витештво, чувари на виното и верата Прочитај повеќе