Србија и Италија ќе ги обноват лозјата на Крим

Србија и Италија со своите садници винова лоза ќе ги обноват лозјата на Крим. Едно од најголемите винарии на Крим, „Залатаја балка“ планира да засади 600 илјади садници на 135 хектари лозје до 10 декември оваа година.

Како  што се наведува во соопштението на компанијсата, фирмата веќе пазарила садници винова лоза од Србија и Италија. Од тоа 150 илјади садници од сортата „Мерлот“ и „Шардоне“ се од Србија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *