Нов светски тренд, бањање во црвено вино

Постои едно неверојатно искуство што брзо почна да се шири ширум светот, а може да ги спои нашите омилени две нешта – топла бања и црвено вино. Но, и покрај тоа што звучи одлично, како тоа ќе влијае на вашето тело? Третманот трае околу 30 минути, а во продолжение прочитајте кои се придобивките што можете скоро инстантно да ги почувствувате.

Бањањето во црвено вино ќе направи вашата кожа да изгледа здраво и румено, додека пак алкохолот е одличен за чистење на организмот од токсини. Но, тоа не е сè. Откако ќе влезете во кадата со вино, миризбата на овој пијалак ќе ве освои и ќе ви го опушти умот како никогаш досега. Во овој момент вашето уживање се надополнува со сирење за дегустација и лесна масажа на главата.

По завршувањето на третманот вие ќе се чувствувате неверојатно и одморено. Вашата кожа во текот на следните неколку денови ќе биде нежна, сјајна и прекрасна. Што мислите? Ако имате можност да пробате ваква бања, би го сториле тоа?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *