Розе вино за вработените во Твитер

Ако некогаш ве интересирало како изгледа да работиш во голема светска компанија, на пример како Твитер, а тоа нема да Ви предизвика разочарување, тогаш ова е вистинската статија за Вас.
Околу 400 вработени кои се грижат Вашите твитови да стигнат до вашите следбеници секој ден имаат можност да се будат со свежо мелено кафе, да ручаат специјалитети од врвни готвачи, па дури и да си наточат розе вино или пиво.
Секоја соба е различно опремена и уредена, а големите екрани се на секој чекор за да можете да проверите што е најново на Твитер кога и да ви текне.
Има посебни мини-соби за кога сакаат да се сокријат од остатокот од колегите и да поразговараат на телефон, а салите за состаноци се уредени како дневни соби, со домашна атмосфера.

 

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *