Македонските медиуми со поддршка за Алшар 2017

Во рамки на промотивните активности на најголемиот outdoor настан во Македонија, Алшар 2017, здружението Тиквешки Точакџии гостуваше на најголемите македонски национални медиуми, претставувајќи ја својата програма и активности кои не очекуваат овој викенд.
Од организациониот одбор на здружението Тиквешки точакџии и тимот задолжен за медиумска промоција и презентација на настанот, јавно искажуваат благодарност до сите медиуми кои одвоија простор и време и ја раскажаа приказната за Алшар.
„Би сакал да му се заблагодарм на јавниот сервис МРТ и утринската програма, што одвоија простор и време за македонската јавност од прва рака да дознае за најголемиот македонски outdoor настан, Алшар 2017.

18882185_768401529999763_3007800169374321671_n

18835854_768401459999770_2058073118043452014_n

„Ја сакам Македонија“ и Сител телевизија исто го препознаа настанот и на нашата екипа и посакаа топло добредојде во нивното студио.

19073288_10213084505370332_1728126077_o

19047043_10213084505410333_1313992214_o

Со најголема возбуда, телевија Телма во свој дух ја раскажа приказната за тајната на постанокот на светот на македонската јавност, како и приказната за лорандидот која ја раскажа професорот Блажо Боев.

18951027_770012026505380_5855586162523120430_n

18952736_770012126505370_1500034042950130716_n

Веднаш по враќањето од Келн, ракометниот клуб Вардар и македонската спортска легенда, Петар Ангелов – Диви не примија во спортскиот храм „Јане Сандански“ и ни дозволија и ние да го кренеме шампионскиот пехар од ракометната лига на шампиони.

18893241_769698673203382_3677298576657888543_n

18922009_769698759870040_4923756828337034737_n

Прекрасно си поминавме и на гостувањето во ТВ 24 Вести, кои одвоија доволно време да нас“ – ни рече Душко Стефанов, координатор за медиуми на настанот.

18922036_1383458028406435_259499822332181690_n
Во продолжение од разговорот, Стефанов потенцираше дека нема да погрешите ако овој викенд го поминете во пазувите на Кожув планина. „Почуствувајте ја моќта на сонцето, дознајте ја тајната за настанокот на светот“ – дополнува Стефанов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *