Ова лето, пробајте бело вино со леден чај од маракуја

Како што е познато, сангријата е вид на овошно вино, зачината со разни видови на овошје. Ја има во повеќе варијанти,со разни зачинки, овошја и начини на подготовка. Еве еден начин на кој ние ја подготвивме.

Парчињата праска се мијат и се сецкаат.
Малините се мијат и се додаваат во стаклен сад.
Се полева ледениот чај и белото вино.
Додаваме мраз.
Благо промешуваме.
Вака подготвената сангрија можеме да ја користиме веднаш, но најубава е кога ќе преноќи во ладилник.
Еве ви убава идеја за летните горештини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *