„Тиквеш“ ја купи винаријата Ердевик

Македонскиот гигант Тиквеш е новиот сопственик на винарската визба Ердевик, амбициозна винарија во подножјето на јужниот дел од Фрушка гора кај Сремска Митровица, која до неодамна беше во сопственост на познатиот српски бизнисмен Миодраг Костиќ и неговата МК група.

Сопственикот на винаријата, Миодраг Костиќ на ваквиот потег за продажба на винаријата се одлучил во пресрет на гласините пласирани во јавноста дека МК Груп има намера да купи нова винарска визба во земјата и во странство и да продолжи да инвестира во винската индустрија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *