Црвеното вино ја зголемува плодноста кај жената

Дали сте знаеле дека црното вино може да го олесни процесот на правење бебе?

Истражувањата покажуваат дека жените може полесно да забременат доколку пијат една чаша црно вино дневно.

 

Тоа е благодарение на природната супстанца ресвератрол која е добра за спречување на појава на синдром од полицистични јајници, која е најчеста причина за стерилитет кај жените. Тој го регулира лачењето на гениталните хормони, односно го намалува лачењето на тестостерон кај жените.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *