Тајната на долговечноста се крие во виното

Американката Флоренс Берс која наполни 100 години, откри каква е тајната на нејзината долговечност, соопшти телевизијата WLBZ.
Флоренс Берс прослави еден век во својот дом во градот Бангор, Мејн. Нејзината слава беше прекината со едноставно прашање – на што се должи долговечноста.
Американската пензионерка изјави дека она што ја држи на нозе, е црвеното вино. Долги години таа била сопственик на ресторан. Опкружена со свои роднини и пријатели, таа изјави: “Го сакам виното. Не ми земајте чашата! “. Дамата е позната и со чувство за хумор.
Таа вели дека редовно пијат црвено вино. Не е тајна дека во умерени количини тоа е корисно за човечкиот организам. Експертите сепак препорачуваат да не се претерува.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *