Рецепт со вино кој го подобрува варењето на храната

Доколку се соочувате со проблеми во стомакот и споро варење на храната испробајте го овој рецепт со вино и кантарион.

Состојки

40 гр. цветови од кантарион
1 литар бело вино
Цветовите од кантарион се преливаат со еден литар квалитетно бело вино и се остава да стои во топло место еден месец. Потоа исцедете го и пијте две чаши на ден пред јадење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *