Здружението „Винотек“ Ве кани на првото издание на манифестацијата „Гроздобер“

Во организација на здружението „Винотек“ од Кавадарци, во сабота, 11 октомври, ќе се оддржи првото издание на манифестацијата „Гроздобер“.
Според организаторот, на годинашното издание пред присутните ќе се претсатават винарии и индивидуални производители на вино и производи од грозје. Настанот вклучува и дегустација и оценување како и наградување на најдобрите изложени производи.
Почетокот на манифестацијата која ќе се оддржи во ресторанот при спортската сала „Јасмин“ е закажан за во 14 часот, а истата со своето присуство и музика ќе ја збогатат и неколку музички групи од Тиквешијата.

23131987_10208508216701870_1883408020440038762_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *