Овој викенд, фестивал на младо вино во ВВ „Тиквеш“

По традиција, третиот викенд од ноември ја носи најголемата винска возбуда. Чествувањето на божуле нуво, првото отворање на бочвите со вино од годинешната берба и можноста да се дегустира истото е причина повеќе за голем број љубители на божествениот напиток да се соберат во дворот на винарската визба „Тиквеш“ каде и годинава ќе се слави фестивалот на младо вино.
Фестивалот на младо вино годинава ќе се оддржи во сабота, 18 ноември, со почеток од 12 часот, а новина годинава покрај новите вина од специјално одбраните вина на „Тиквеш“ е и локацијата на оддржување на манифестацијата. Од винарската визба „Тиквеш“ инфомрираат дека е подготвен нов простор кој ќе понуди дополнително уживање за сите присутни на настанот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *