Kое е најскапото вино во светот?

Компанијата која се занимава со продажба на ексклузивни вина, „Ле Клос”, го претстави виното „Балтазар Шато Марго”, кое е најскапо црно вино на светот.
Едно шише од ова вино чини 195 илјади американски долари и ова е првпат во исторјата на винарницата „Шато Марго” ова вино да го амбалажира. Наполнети се само шест шишиња, а три ќе се најдат во продажба.
Бербата од 2009 година на љубителите на виното е позната како една од најдобрите берби досега за „Шато марго”. Шишето „Балтазар” од 12 литри е претставено во преубава кутија, украсена и изгравирана со злато.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *