Чествувањето на Свети Трифун во Кавадарци низ фотографии

По нешто повеќе од 24 часа од завршувањето на сите предвидени настани кои беа дел од чествувањето на празникот Свети Трифун во Кавадарци, се чини како градот прв пат во целост да дишеше во духот на светецот кој го слави православниот христијански свет.

Бројни интересни настани, традиција, ритуали, и ексклузивна музичка програма. Во продолжение најинтересните фотографии од годинешното чествување

 

SONY DSC

Градоначалникот Јанчев ја отвори изложбата на Петра Јовановска и Валентина Илијевска.

SONY DSC

Обраќањето на познатите македонски ликовни уметнички Петра Јовановска и Валентина Илијевска.

SONY DSC

Стенд ап настап на Сашко Коцев

1

Градоначалникот Јанчев и претседателот на државата Ѓорѓе Иванов на свеченото закројување

zaev-343-

Премиерот Зоран Заев во друштво на градоначалникот Јанчев

 

SONY DSC

Концерт на кавадаречкото рок трио Трилоџи

 

SONY DSC

Концерт на рок составот Лексикон

SONY DSC

Концерт на чаирскиот романтичар, Владо Јаневски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *