Студенти од Турција ја препеаа народната „Ајде вино пијам“

Иако можеби од нашите млади помалку или повеќе е подзаборавена, една од најубавите македонски песни посветени на неговото височество виното, „Ајде вино пијам“ се најде на репертоарот на студентите од турскиот Универзитет Богазичи.
Турските студенти снимија и видео за акапела изведбата која звучи прекрасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *