Признание за Alexandria Cuvée (rosé) 2017 на Тиквеш од Le Mondial du Rosé

На адресата на винарската визба „Тиквеш“ пристигна уште едно значајно признание од најважните вински натпревари во светот.
Овојпат, признанието доаѓа од специјализираниот натпревар за розе вина во Франција – Le Mondial du Rosé 2018 и тоа за исклучителната Alexandria Cuvée (rosé) 2017
Alexandria Cuvée (rosé) на „Тиквеш“ е единственото наградено вино од Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *