Бишоф на 570 километри од Кавадарци

Откако во 2004та година за прв пат започна да вози точак на брегот на Хрватска, германскиот велосипедист Пјер Бишоф 14 години подоцна повторно се враќа на Балканот, кој овој пат е дел од неговата голема Синалко турнеа која започна од германскиот град Дуизбург, а ќе заврши во Солун.
Во текот на вчерашниот ден Пјер Бишоф го посети производствениот погон на Синалко во Шабац, Србија, каде што беше пречекан од менаџерскиот тим на компанијата.

32780593_208997386496756_272340375841013760_n
Следното застанување пред крајната дестинација, Солун, Бишоф ќе го има во вторник, 22 мај, во Кавадарци, каде што исто така ќе има можност да се запознае со целиот производствен процес на германскиот бренд Синалко, по што ќе биде примен и од градоначалникот Јанчев.

32739614_208997416496753_5750882993694572544_n
Бишоф во својата кариера има остварено бројни успеси на екстремно тешки тури, меѓу кои и Транс-Сибирската долга 9200 километри, и турата околу Америка на која со својот велосипед помина 4800 километри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *