Пјер Бишоф возеше велосипед во друштво на градоначалникот Митко Јанчев

Во рамки на посетата на Кавадарци, која беше дел од Синалко турнеата во која ги обиколи сите градови од централна и југоисточна Европа во кои се лоцирани партнерите на германскиот бренд за пијалоци, германскиот екстремен велосипедист Пјер Бишоф возеше велосипед и со првиот човек на општина Кавадарци, Митко Јанчев.

33186840_210674106329084_8646900882140561408_n
Бишоф и Јанчев во друштво на повеќе од 500 деца од Кавадарци беа дел од велосипедската парада која во организација на Сојузот за училишен спорт на општина Кавадарци се возеше низ градските улици.

33151218_210673702995791_4801054021315985408_n
По завршувањето на парадата, Јанчев и Бишоф беа дел од пригодната програма организирана на градскиот плоштад, а потоа следуваше и официјален прием на кој градоначалникот Јанчев во својот кабинет го прими германскиот екстремен велосипедист.

33224511_210673939662434_8953786577591468032_n

33303729_210673802995781_1183545411701309440_n
По приемот, Бишоф со својот тим продолжи кон Солун каде што и официјално ќе ја комплетира Синалко турнеата долга 2600 километри.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *