Фианото на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“, миленик на девојките и хит во ХОРЕКА-та

Шест месеци откако официјално на светот му беше претставено првото македонско „фиано“, новото вино на винарската визба Милев „Гоце Делчев – Тиквеш“ стана апсолутен хит кај хотелиерите, ресторанџиите и кафетериите.

 

Италијанскиот шмек кој со себе го носи ова бело вино е особено шармантен во пролетните денови кои полека ги оставаме зад нас, особено кога е во комбинација со паста, кремасти сирења, морска храна или солени меса, како на пример пршутата.

 

Фианото кој е нов фаворит на девојките м0же да се најде во речиси во секој ресторан во градот, во сите поголеми маркети, како и во винотеката на ВВМ „Гоце Делчев – Тиквеш“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *