12000 туристи добија уште една „Битката со вино“

И годинава, повеќе од 12 илјади посетители и туристи беа дел од најголемата светска винска битка која се оддржа минатиот викенд.

vino8
Традиционалната „Битка со вино“ која во рамки на фестивалот на виното со години наназад се оддржува во шпанскиот град Аро и годинава беше меѓу најмасовните и најпосетуваните настани во рамките на фестивалот.

vino14
Според организаторот, во годинешната винска битка како „оружје“ биле употребени 70 илјади литри од божествениот напиток.

vino7

vino3

vino2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *