Напијте ја „машкоста“: Да не ја разочарате во кревет пијте црвено вино

Еден од најголемите стравови на мажите, посебно на Балканците, е да не се посрамотат пред партнерката во кревет.
Поради егото на мажите кои стравуваат за својата „способност“, а и да не се посрамотат, лекарите препорачуваат конзумирање на вино.
Виното, посебно црвеното, е вистински извор на антиоксидантот ресвератрол, кој помага да се отворат артериите преку продукција на азот оксид. Азот оксидот ги шири крвите садови, токму како што функционира и вијаграта. Ограничете се на една до две чаши вино, бидејќи премногу алкохол може да даде спротивен ефект.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *