Трикови со вино кои секоја жена мора да ги знае

Виното е пијалок присутен на многу забави и вечери, а секоја жена која консумира вино треба да ги знае овие корисни трикови:

Кога ќе Ви остане вино во шишето наместо да го фрлите замрзнете го во коцки за мраз и може да го искористите за готвење.
Ако сакате студено бело вино, а не сакате мраз во него, замрзнете бело грозје и потоа ставајте си во чашата.
Ако имате горчливо бело вино ставете го во блендер со неколку парчиња ананас и тоа значително ќе Ви го подобри вкусот.
Ако имате дамка од црвено вино на облеката ставете ја во млеко и оставете да отстои еден час, а потоа измијте ја со вода и дамката целосно че исчезне. Ако дамката е веќе сува нанесете пена за бричење оставете еден час да делува, а потоа измијте со топла вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *