Британка завршила во затвор поради чаша вино

Докторка од Велика Британија заврши в притвор во Дубаи поради чаша вино што ја испила на авионскиот лет од Лондон. Нејзината четиригодишна ќерка пак, е исто така сместена во посебна институција.

Д-р Ели Хофман во јули минала три дена во казнено-поправната установа, каде наводно била принудена да чисти тоалети и не и давале вода.

Во Дубаи, град што претставува еден од седумте Обединети Арапски Емирати, е забрането пиење алкохол на јавни места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *