Кралицата Елизабета доби на подарок и проба македонско вино

Кралицата Елизабета Втора пиеше вкусно македонско вино. Таа вчера првпат се сретна со амбасадорката на Република Македонија во Обединетото Кралство, Александра Миовска. Од амбасадорката на подарок доби ексклузивно, висококвалитетно вино од македонската винарија „Тиквеш“.
На приемот кај кралицата, на кој имало членови на кралското семејство и политичари, се служеле само македонски вина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *