Словенската фамилијарна винарија Пуклавец по трет пат на Винодонија

Ниту годинешното издание на Винодонија нема да помине без присуството на странските винарии кои ќе ни ја доловат разликата помеѓу она што го правиме дома и она што е тренд низ светот.
На Винодонија 2018 на 23-ти и 24-ти Ноември од Словенија ќе пристигне фамилијарната Пуклавец винарија која е една од најпознатите и најстарите брендови во Словенија. Се наоѓа во регионот Љутомир-Ормож, кој што со своите топли денови и студени ноќи овозможува совршени микроклиматски услови за елегантни, минерални и балансирани вина направени со бескомпромисно и страстно внимание до секој детаљ.
Пробајте ги нивноте пенливи вина како и купажата Совињон Блан & Фурминт, Пино Гриџо и Каберне Совињон и Мерло, во хотел Мериот Скопје.
Споделете ја Вашата винска страст!

vinodonija 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *