„Дафино вино црвено“ во изведба на руски концертен хор

Македонската народна песна е призната и почитувана насекаде. Не ретко била инспирација за голем број музичари да создадат врвни дела, но и да ги преработат и интерпретираат низ најголемите светски концертни сали. Една од највпечатливите изведби на македонската народна песна „Дафино вино црвено“ му припаѓа на фантастичниот концертен хор „Веснјанка“ од Русија. Уживајте…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *